Se pregătesc de scenariul roşu în şcolile din România. Sindicat: „Se vor închide, iar cursurile vor avea loc în mediul online”

Autor: Cosmin Pirv Postat la 19 septembrie 2020 486 afişări

Se pregătesc de scenariul roşu în şcolile din România. Sindicat: „Se vor închide, iar cursurile vor avea loc în mediul online”

Încă 12 unităţi de învăţământ din România au trecut în ultimele 24 de ore în scenariul roşu. Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a anunţat vineri că 312 unităţi fac cursuri exclusiv online, faţă de 300 câte erau înregistrate joi.

Potrivit unui comunicat al MEC, transmis vineri presei, 12.953 de unităţi de învăţământ sunt incluse în scenariul verde, 4.391 în scenariul galben şi 312 în scenariul roşu, care presupune participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi şi lecţii online.

Joi, erau incluse în scenariul roşu 300 de şcoli şi grădiniţe.

Reprezentanţii Ministerului susţin că propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, sunt adoptate de Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice, de infrastructura şi de resursele existente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
secnarii,
roşu,
şcoli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.