Se întâmplă în Germania: "Exportul bunicilor" în Polonia, practică tot mai comună pe fondul îmbătrânirii populaţiei

Postat la 16 septembrie 2013 39 afişări

Tot mai multe familii germane îşi trimit bătrânii în centre de îngrijire din Polonia, din cauza costurilor prea ridicate din ţară, "exportul bunicilor" devenind o problemă controversată în Germania, denunţată de o parte a presei drept "colonialism gerontologic".

Se întâmplă în Germania: "Exportul bunicilor" în Polonia, practică tot mai comună pe fondul îmbătrânirii populaţiei

 Practica de a trimite bătrânii în Polonia a devenit un trend în Germania, un important ziar local din Munchen comparând situaţia cu practica unor ţări de a-şi exporta deşeurile, transmite Bloomberg.

Tot mai multe familii consideră însă că Polonia reprezintă cea mai bună variantă pentru a asigura bătrânilor o îngijire de calitate la costuri rezonabile, aproape imposibil de găsit în Germania.

Potrivit unui sondaj efectuat de TNS Emnid, unul din cinci germani ar fi dispus să apeleze la un centru de îngrijire din străinătate.

Migraţia bătrânilor germani reprezintă unul dintre primele efecte vizibile ale unei probleme de proporţii globale. Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani se va tripla până în 2050, la aproape 2 miliarde, odată cu scăderea natalităţii, creşterea duratei medii de viaţă şi îmbătrânirea generaţiei concepute după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/se-intampla-in-germania-exportul-bunicilor-in-polonia-practica-tot-mai-comuna-pe-fondul-imbatranirii-populatiei-11338467
11338467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.