Se ieftinesc apartamentele din blocurile comuniste? Prima Casă se schimbă în Noua Casă şi va fi destinată doar locuinţelor noi. Reacţia directorului unui portal imobiliar

Postat la 20 decembrie 2012 20 afişări

Programul Prima Casă, destinat achiziţiei de locuinţe cu credite garantate de stat va suferi modificări în noul cabinet al guvernului, întocmit de premierul Victor Ponta.

Conform programului de guvernare al noului cabinet, schema de stat prin care statul garantează creditele imobiliare destinate achiiziţiilor de locuinţe va redenumit în Noua Casă şi va fi adresat doar pentru achiziţionarea de locuinţe noi. Programul Prima Casă a fost introdus în anul 2009 de guvernul condus pe atunci de premierul Emil Boc şi a fost destinat iniţial persoanelor care doreau să-şi cumpere o locuinţă dar nu mai deţineau în proprietate alt imobil. Ulterior, programul a fost extins şi la persoanele care aveau în proprietate o locuinţă, dar nu mai mare de 50 de metri pătraţi. Solicitanţii creditului puteau acorda un avans de doar 5% din valoarea casei, faţă de 20-25% la celelalte credite ipotecare. Preţul locuinţelor care se încadrau în program nu putea fi mai mare de 60.000 de euro, pentru apartamentele din blocuri vechi, şi 70.000 de euro pentru apartamente noi.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
prima casa,
locuinte
/actualitate/se-ieftinesc-apartamentele-din-blocurile-comuniste-prima-casa-se-schimba-in-noua-casa-si-va-fi-destinata-doar-locuintelor-noi-reactia-directorului-unui-portal-imobiliar-10405518
10405518
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.