Scumpirile din energie inflamează şi în februarie preţurile industriale, care cresc anual cu 5,4%

Postat la 02 aprilie 2013 21 afişări

Scumpirile la produsele energetice au contribuit semnificativ la majorarea preţurilor producţiei industriale atât în luna februarie, cât şi pe ultimele 12 luni, iar creşterea anuală s-a cifrat la 5,4%, media fiind inferioară scumpirilor de pe piaţa intarnă cu 1,1 puncte procentuale.

Scumpirile din energie inflamează şi în februarie preţurile industriale, care cresc anual cu 5,4%

 În februarie 2013, comparativ cu ianuarie 2013, preţurile producţiei industriale din România au crescut cu 0,3%. Pe piaţa internă, cât şi pe piaţa externă, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,3%, pootrivit Institutului Naţional de Statistică.

Faţă de ianuarie, preţurile producţiei industriale au crescut la grupa produselor energetice (+1,6%). Pentru celelalte mari grupe industriale s-au înregistrat scăderi de preţuri; cele mai importante fiind cele ale preţurilor din industria bunurilor de capital (-0,3%), urmate de cele din industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,2%), industria bunurilor de uz curent (-0,2%) şi industria bunurilor intermediare (-0,1%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/scumpirile-din-energie-inflameaza-si-in-februarie-preturile-industriale-care-cresc-anual-cu-5-4-10706108
10706108
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.