Scrisoare către FMI: Guvernul îşi "reevaluează paşii" la CE Oltenia şi se gândeşte iar la privatizare

Postat la 14 iunie 2013 62 afişări

Guvernul ia în calcul să îşi "reevalueze paşii" în cazul CE Oltenia şi se gândeşte la un parteneriat mixt cu o firmă privată sau chiar privatizarea majoritară cu un investitor strategic, conform scrisorii de intenţie FMI, premierul Ponta spunând însă în ianuarie că nu se pune problema privatizării.

Scrisoare către FMI: Guvernul îşi "reevaluează paşii" la CE Oltenia şi se gândeşte iar la privatizare

 Privatizarea complexului energetic Oltenia a fost luată în calcul şi la începutul acestui an în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), dar premierul Victor Ponta a anunţat atunci că nu se pune problema privatizării majoritare a Complexului Energetic Oltenia, pentru că este pe profit, are management privat şi a semnat o investiţie de un miliard de dolari la Rovinari, el arătând că doar 15% dintre acţiuni vor fi listate pe bursă.

Lansarea ofertei publice pentru pachetul de 15% are ca termen sfârşitul lunii octombrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/scrisoare-catre-fmi-guvernul-isi-reevalueaza-pasii-la-ce-oltenia-si-se-gandeste-iar-la-privatizare-10968340
10968340
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.