Scholz şi Macron pledează pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi a Uniunii Europene

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 mai 2022 30 afişări

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au pledat luni seară pentru intensificarea parteneriatului bilateral şi a cooperării la nivelul Uniunii Europene, subliniind că vor continua acţiunile pentru ajutarea Ucrainei.

Scholz şi Macron pledează pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi a Uniunii Europene

La începerea conferinţei de presă organizată cu ocazia întâlnirii de la Berlin, Olaf Scholz l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte al Franţei.

"Colaborarea bună între Franţa şi Germania reprezintă un semnal bun pentru avansarea Uniunii Europene", a afirmat Olaf Scholz, potrivit postului de televiziune ZDF. "Suntem foarte determinaţi să apărăm cu toată forţa bazele cooperării noastre", a subliniat cancelarul Germaniei.

La rândul său, Emmanuel Macron a pledat pentru crearea unei Europe mai puternice astfel încât să abordeze "provocări majore" precum digitalizarea şi protecţia mediului. "Trebuie să apărăm democraţia şi să fim alături de Ucraina, dar în acelaşi timp să ne protejăm propriii cetăţeni", a afirmat preşedintele Franţei, potrivit cotidianului Le Figaro şi postului de televiziune BBC News.

Preşedintele Franţei a declarat că va discuta cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, despre ideea "comunităţii politice europene".

"Obiectivul nostru este obţinem un armistiţiu şi retragerea trupelor ruse; de asemenea, avem obiectivul de a ajuta Ucraina să negocieze cu Rusia pe baza propriilor condiţii. Dar, pentru a consolida democraţia în Europa, trebuie să găsim o bună formă geopolitică", a argumentat Macron.

"Suntem de acord cu ideea potrivit căreia Ucraina aparţine familiei europene", a continuat Olaf Scholz, catalogând drept "foarte interesantă" ideea unei "comunităţi politice europene".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
franţa,
ue

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.