Schimbări importante pentru şoferi: fără detectoare de radar. Planurile pentru îmblânzirea şoferilor agresivi

Autor: Andrei Luca POPESCU Postat la 18 aprilie 2013 49 afişări

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică proiectul “Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2013-2020”, care urmează să fie aprobat de Guvern şi să intre în vigoare la doi ani după ce a fost creat, în 2011

Schimbări importante pentru şoferi: fără detectoare de radar. Planurile pentru îmblânzirea şoferilor agresivi

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică proiectul “Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2013-2020”, care urmează să fie aprobat de Guvern şi să intre în vigoare la doi ani după ce a fost creat, în 2011. Este vorba despre un document-cadru de politici publice pentru îmbunătăţirea traficului rutier din România, în condiţiile în care, pentru prima oară în ultimii 4 ani, numărul de morţi în accidente rutiere a crescut, în 2012. România, alături de celelalte ţări din UE, trebuie să reducă numărul victimelor din accidente rutiere cu 50% până în 2020.

► Lista numerelor interzise de Poliţa Rutieră: ce combinaţii nu mai ai voie să-ţi pui pe maşină

Câteva prevederi îi vor afecta direct pe şoferi. Guvernul plănuieşte interzicerea detectoarelor de radar, introducerea camerelor video cu radar la nivel naţional, interzicerea ATV-urilor pe drumurile publice, crearea legislaţiei pentru introducerea sistemelor de imobilizare a autovehiculelor, dacă şoferul a băut (dispozitivele “alcolock”), sau reabilitarea şoferilor care rămân fără permis prin consiliere psihologică şi îngrijirea victimelor din accidente rutiere.

Citiţi articolul integral aici 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/schimbari-importante-pentru-soferi-fara-detectoare-de-radar-planurile-pentru-imblanzirea-soferilor-agresivi-10763681
10763681
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.