Scandalul momentului: Facebook recunoaşte angajarea unei firmei de PR pentru a-l ataca pe George Soros

Postat la 22 noiembrie 2018 88 afişări

Scandalul momentului: Facebook recunoaşte angajarea unei firmei de PR pentru a-l ataca pe George Soros

Facebook a recunoscut miercuri că un director executiv a angajat o firmă de relaţii publice pentru a-l ataca pe George Soros şi a submina criticii companiei prin asocierea lor cu filantropul american, informează The Guardian.

 

Elliot Schrage, şeful departamentului de comunicaţii şi politică al Facebook, şi-a asumat responsabilitatea pentru angajarea companiei Definers Public Affairs într-un memoriu întocmit de TechCrunch şi ulterior publicat pe un blog blog în ajunul sărbătorii de Ziua Recunoştinţei din SUA.

 

"Le-am cerut să caute informaţii referitoare la George Soros ? Da.", se arată în memoriu.

 

Schrage a explicat că lucrarea cu privire la Soros a avut două direcţii. După ce Soros a caracterizat Facebook şi Google drept "o ameninţare la adresa societăţii ", într-un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, în ianuarie 2018, Facebook i-a cerut lui Definers să efectueze cercetări pentru că "dorea să determine dacă acesta a avut o motivaţie financiară".

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
soros,
angajare,
atac

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.