Scandalul manipulării LIBOR: UBS şi-a recunoscut vinovăţia şi va fi amendată cu 1,5 mld. $ pentru fraudă

Postat la 20 decembrie 2012 54 afişări

UBS, cea mai mare bancă elveţiană, a acceptat condiţiile autorităţilor internaţionale şi va pleda "vinovat" la acuzaţii de fraudă, mită şi manipularea dobânzii LIBOR, fapte pentru care va răspunde penal şi va plăti amenzi totale de 1,5 miliarde de dolari, scrie Thomson Reuters.

Amenzile, impuse de organismele de reglemen­tare din SUA, Marea Britanie şi Elveţia, sunt de peste trei ori mai mari decât cea plătită de banca britanică Barclays în iunie, tot pentru manipularea LIBOR, dobândă interbancară folosită ca rată de referinţă la contracte financiare din întreaga lume. UBS va plăti 1,2 miliarde de dolari autorităţilor americane, 260,2 milioane de dolari Autorităţii Serviciilor Financiare (FSA) din Marea Britanie şi 64,6 milioane de dolari Autorităţii de Supraveghere Financiară (FINMA) din Elveţia.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ubs,
scandal,
manipulare,
dobanzi,
financiar
/actualitate/scandalul-manipularii-libor-ubs-si-a-recunoscut-vinovatia-si-va-fi-amendata-cu-1-5-mld-s-pentru-frauda-10404177
10404177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.