SCANDALUL LISTĂRII FACEBOOK: Nasdaq, investigată dacă a respectat regulile tehnice

Postat la 27 mai 2012 11 afişări

Autorităţile de reglementare a pieţei financiare din SUA invetighează dacă Nasdaq a respectat regulile tehnice la debutul acţiunilor Facebook de săptămâna trecută, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Evaluarea posibilelor incorectitudini tehnice face parte dintr-o investigaţie mai largă a Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) referitoare la rolul Nasdaq în oferta publică iniţială a Facebook, inclusiv decizia de a continua tranzacţiile, în pofida disfuncţionalităţilor apărute, au spus sursele.

SEC analizează şi comunicarea Nasdaq cu participanţii la tranzacţii, a precizat una din surse.

Încălcarea regulilor de natură tehnică este o problemă minoră faţă de alte probleme legate de oferta publică, dar SEC poate uneori să deschidă acţiuni legale împotriva burselor folosindu-se de aceste deficienţe ca punct de plecare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nasdaq,
Facebook,
investigatie
/actualitate/scandalul-listarii-facebook-nasdaq-investigata-daca-a-respectat-regulile-tehnice-9675411
9675411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.