Scandalul Facebook ia amploare: reţeaua de socializare este asaltată cu procese după ce acţiunile au scăzut cu 18% în două zile, după IPO

Postat la 23 mai 2012 11 afişări

Două firme de avocatură americane specializate în procese privind abuzuri pe piaţa de capital, una din New York şi una din Los Angeles, au anunţat că vor deschide procese colective împotriva Facebook şi a băncilor de investiţii care au intermediat oferta publică iniţială (IPO) a reţelei de socializare, după ce investitorii care au subscris în ofertă au pierdut 18% din sumele plasate în două zile.

Acţiunile Facebook au scăzut ieri cu 8,9%, după ce luni mai pierduseră aproape 11% şi au ajuns la un minim de 31 de dolari, cu 18% sub preţul din ofertă de 38 de dolari. Scăderea a fost amplificată ieri de apariţia unor informaţii conform cărora analiştii băncii de investiţii Morgan Stanley, care a condus oferta Facebook, şi-au redus estimările privind veniturile Facebook cu câteva zile înainte de închiderea ofertei, însă i-au informat doar pe cei mai importanţi clienţi.

Firma de avocatură Glancy Bonkow & Goldberg din Los Angeles a anunţat că a depus deja o cerere de chemare în judecată împotriva Facebook la Curtea Superioară a Californiei din San Mateo, procesul fiind înregistrat ca "Lazar versus Facebook". Toţi cei care au cumpărat acţiuni în oferta publică iniţială a Facebook şi au suferit pierderi se pot alătura acestui proces. Avocaţii îşi motivează acţiunea prin faptul că documentele de ofertă care au fost puse la dispoziţia potenţialilor investitori au fost pregătite neglijent şi au omis informaţii importante despre afacerile şi perspectivele Facebook, iar executivii companiei şi principalele bănci de investiţii nu au dezvăluit aceste informaţii în timpul road-show-ului, însă Morgan Stanley, JP Morgan şi Goldman Sachs şi-au reduş estimăările de profit pentru Facebook şi şi-au informat doar clienţii importanţi, nu şi publicul.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IPO,
Facebook,
reţea
/actualitate/scandalul-facebook-ia-amploare-reteaua-de-socializare-este-asaltata-cu-procese-dupa-ce-actiunile-au-scazut-cu-18-in-doua-zile-dupa-ipo-9662630
9662630
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.