Scădere dură pentru Apple. Acţiunile gigantului au scăzut din nou după anunţarea preţului iPhone 5c

Autor: Ştefan Stan Postat la 12 septembrie 2013 33 afişări

Contrar aşteptărilor Apple, Wall Street-ul a reacţionat dur la cea mai recentă lansare făcută de gigantul IT, eşecul companiei de a ajunge la o înţelegere cu China Mobile ridicând o serie de întrebări despre politica de preţuri a CEO Apple, Tim Cook, scrie Financial Times.

Scădere dură pentru Apple. Acţiunile gigantului au scăzut din nou după anunţarea preţului iPhone 5c

Acţiunile Apple au închis miercuri în scădere cu 5,4%, la 467,83 de dolari, în contextul speculaţiilor conform cărora investitorii ar putea cere redistribuirea profitului obţinut din vânzarea noilor dispozitive scoase pe piaţă. Scăderea vine după ce titlurile Apple abia  urcaseră de la o valoare de sub 400 de dolari la peste 500 de dolari.

Preţuri iPhone 5S în România. Cât va costa noul iPhone

“Acţiunile Apple nu au cunoscut niciodată acest tip de scădere în ziua de după anunţarea unui nou iPhone. Totuşi, scăderea are mai mult de-aface cu lipsa de încredere a investitorilor în strategia lui Tim Cook decât cu calitatea smartphone-urilor anunţate”, a declarat Walt Piecyk de la BTIG Research, o companie de cercetare de piaţă.

Analiştii includ UBS, Piper Jaffray şi Credit Suisse printre companiile care şi-au scăzut rating-urile sau câştigurile estimate pentru Apple, în urma scoaterii la vânzare la un preţ mai mare decât era anticipat a iPhone 5c, pe care mulţi investitori îl doreau un model mai ieftin, care să câştige teren în China şi India.                                         

Steven Milunovich de al UBS, cea mai mare bancă elveţiană, susţine că decizia Apple de a pune pentru iPhone 5c un preţ de 550 de dolari în SUA şi 733 de dolari în China (fără abonament la un operator de telefonie mobilă) – adică numai cu 100 de dolari mai ieftin decât iPhone 5s – a fost o mişcare greşită care ar putea afecta capacitatea companiei de a fi competitivă în ariile cheie ale pieţii smartphone-urilor. Milunovich şi-a schimbat recomandarea pentru acţiunile Apple din “cumpăraţi” în “neutră” şi a diminuat cu 10% estimările pentru vânzarea de iPhone-uri în anul următor, preconizând o vânzare de 158 de milioane de unităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
iphone,
actiuni,
scadere
/actualitate/scadere-dura-pentru-apple-actiunile-gigantului-au-scazut-din-nou-dupa-anuntarea-pretului-iphone-5c-11319048
11319048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.