Sava (SRI): Atacul informatic recent, realizat de o entitate cu caracteristicile unui actor statal

Postat la 01 martie 2013 12 afişări

Atacul cibernetic semnalat recent are un impact mai mare decât Red October, prin nivelul tehnologic, are relevanţă în planul securităţii naţionale a României şi este realizat de o entitate care prezintă caracteristicile unui actor statal, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SRI.

Sava (SRI): Atacul informatic recent, realizat de o entitate cu caracteristicile unui actor statal

 Sorin Sava a declarat, referitor la informaţia potrivit căreia mai multe organizaţii guvernamentale din Europa, inclusiv din România, au fost victima unui atac informatic prin intermediul unui aplicaţii de tip malware, creată pentru a spiona şi colecta informaţii geopolitice confidenţiale, că SRI confirmă că este vorba despre un nou atac cibernetic la adresa României, la finalul lunii februarie.

"Acest atac este unul cu totul nou faţă de Red October, este realizat însă de o entitate care prezintă caracteristicile unui actor statal. Din estimările SRI, acest atac are un impact mai mare, din cauza nivelului tehnologic superior, care îi perimite să se disimuleze mai bine şi să preia sub control reţeaua compromisă, în scop exfiltrării (opusul infiltrării, n.r.) de informaţii. Potrivit şi estimărilor SRI, atacul are cu certitudine relevanţă în planul securităţii naţionale a României prin profilul entităţilor compromise, motiv pentru care, în prezent, Serviciul, prin echipele specializate de reacţie la atacuri cibernetice, întreprinde măsuri specifice pentru identificarea tuturor entităţilor afectate, evitarea consecinţelor şi stoparea atacului", a spus Sava.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actor,
atac,
cibernetic,
purtator de cuvant
/actualitate/sava-sri-atacul-informatic-recent-realizat-de-o-entitate-cu-caracteristicile-unui-actor-statal-10621655
10621655
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.