Satul din România în care casele se vând la preţul unei perechi de pantofi, dar nimeni nu le cumpără. Care este explicaţia

Postat la 02 aprilie 2021 3626 afişări

Satul din România în care casele se vând la preţul unei perechi de pantofi, dar nimeni nu le cumpără. Care este explicaţia

Case vândute cu preţuri cuprinse între 200 şi 2.000 de euro. Este oferta cu care autorităţile locale speră să atragă oameni în Rotunda, un sat-fantomă din Bacău.

Locuinţele au fost construite acum 16 ani pentru cei rămaşi pe drumuri din cauza inundaţiilor. Dar au rămas goale. Şi pentru ca noii proprietari să se mute ar fi nevoie de investiţii serioase.

Primar: “Aici avem un duplex evaluat clar la partea cea mai de jos a clasamentului, la 200 de euro”.

Povestea satului-fantomă a început în 2005. Autorităţile au venit în ajutorul familiilor afectate de inundaţii la acea vreme.

Au ridicat mai bine de 200 de case pe acest deal din comuna Gura Văii, dar sinistraţii nu au stat prea mult acolo. Ba chiar au plecat cu unele dintre bunuri, lăsând în urmă locuinţe fără uşi, geamuri sau acoperiş.

Silviu Tinei, primar Gura Văii: “E multă încercare a administraţiilor ce s-au perindat de-a lungul timpului de a valorifica ceea ce la vremea respectivă a fost considerată o gaură neagră în bugetul statului de altfel. O investiţie de multe milioane de lei noi a ajuns paragină”.

În 2018, responsabilii vindeau o casă cu preţuri cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro. Însă au reuşit să găsească doar cinci clienţi. Acum oferta este alta, în speranţa că măcar o parte din investiţia făcută va fi recuperată, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
case,
vanzare,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.