Sase universitati de o stea si una de zero stele: topul universitatilor romanesti

Postat la 30 iulie 2010 77 afişări

USAMV Bucuresti este, conform Coalitiei pentru Universitati Curate, "sub orice critica". La capatul opus, UMF din Targu Mures este campioana transparentei. Universitatea din Bucuresti, UBB Cluj si Politehnica sunt incadrate ca mediocre.

Plagiatul, acapararea catedrelor de catre "familiile universitare", nepublicarea declaratiilor de avere si cheltuirea discretionara a banului public fac ca o treime dintre universitatile romanesti sa fie catalogate drept submediocre. Nicio universitate autohtona nu poate fi clasificata in categoria cinci stele, in schimb sase rectorate sunt incadrate la nivelul "o stea". Conform Topului Integritatii, intocmit de Coalitia pentru Universitati Curate (CUC), pe baza transparentei administrative, a corectitudinii academice, a calitatii guvernantei si a managementului financiar, centralizarea si politizarea invatamantului superior, dublate de impostura stiintifica si legislatia prea permisiva sunt principalele probleme cu care se confrunta facultatile romanesti.

In" zona gri" se afla Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea din Bacau, Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicina "Carol Davila" din Bucuresti, Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. Spre deosebire de cele sase institutii de invatamant care au facut saltul catre o stea, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Bucuresti este, pentru a treia oara consecutiv, incadrata la categoria "sub orice critica", primind "zero stele".

Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
universitati,
top,
calitate,
invatamant
/actualitate/sase-universitati-de-o-stea-si-una-de-zero-stele-topul-universitatilor-romanesti-6745099
6745099
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.