Sarkozy a anunţat un plan de eliminare a deficitului bugetar până în 2016

Postat la 02 aprilie 2012 13 afişări

Preşedintele Franţei, Nicoloas Sarkozy, a anunţat un plan de eliminare a deficitului bugetar până în 2016, prin reduceri de cheltuieli de 75 miliarde de euro şi majorări de venituri de 40 de miliarde de euro, acestea din urmă fiind în cea mai mare parte deja implementate.

Într-un interviu publicat, luni, de publicaţiile Le Republicain Lorrain, L'Est Republicain şi Vosges Matin, Sarkozy a anunţat liniile generale ale planului, fără a da însă detalii legate de diminuarea cheltuielilor. Preşedintele francez ar putea oferi informaţii suplimentare la sfârşitul acestei săptămâni, parte a platformei sale electorale, transmite Bloomberg. La sfârşitul anului trecut au fost adoptate majorări de taxe echivalente cu venituri noi de 32 de miliarde de euro, iar rezultatele complete vor fi vizibile din acest an. Restul de opt miliarde de euro vor fi asigurate din taxe pe care Sarkozy a promis că le va impune, inclusiv pe veniturile la nivel global ale marilor companii franceze.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
sarkozy,
franta,
deficit bugetar
/actualitate/sarkozy-a-anuntat-un-plan-de-eliminare-a-deficitului-bugetar-pana-in-2016-9467404
9467404
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.