Sapte greseli care iti trimit CV-ul la cosul angajatorului

Postat la 15 martie 2011 116 afişări

CV-ul este poate cel mai important atunci cand vine vorba de un nou loc de munca. Iata cateva greseli pe care nu trebuie sa le faci daca vrei ca angajatorul sa-ti si citeasca CV-ul.

Pentru acest articol am apelat la BiG Media, o agentie cu experienta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii.

Primim la agentie nenumarate CV-uri din partea celor care isi cauta de lucru in domeniu. Putine dintre ele reusesc insa sa ne atraga atentia si sa ne convinga sa le citim pana la capat. Iata si cele mai importante motive pentru care multe CV-uri ajung direct la cos.

1. CV-ul primit este al unei persoane diferite de cea care imi cere sa o angajez. Prima data am crezut ca nu vad bine, dar apoi m-am obisnuit: unii oameni trimit CV-ul altcuiva. Inteleg ca e posibil sa fie o greseala, dar nu inteleg de ce nu incearca sa o si repare.

2. CV-ul abunda in greseli de gramatica sau de exprimare. Desigur, cineva ar putea obiecta ca un sofer nu are nevoie de gramatica. Dar oare colegii ar fi incintati sa lucreze cu o persoana care nu reuseste sa comunice la un nivel de bun simt?

3. CV-ul este dezlanat. Din cauza folosirii unui model nepotrivit de CV, acesta este greu de citit si este dat repede deoparte. Tineti minte ca un angajator nu se uita mai mult de 20 de secunde pe un CV in prima faza, deci inceputul sau trebuie sa fie cat mai puternic si atractiv.

Cititi mai multe pe www.apropo.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CV,
loc de munca,
greseli,
angajator
/actualitate/sapte-greseli-care-iti-trimit-cv-ul-la-cosul-angajatorului-8063659
8063659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.