Sancţiuni impuse Rusiei. Budăi către cei care nu primesc salarii: oamenii să nu se panicheze

Autor: Andreea Tobias Postat la 16 martie 2022 104 afişări

Ministrul Muncii, Marius Budăi, declară că există soluţii pentru oamenii care nu îşi mai pot primi salariile din cauza faptului că au fost îngheţate conturile mai multor companii, în urma sancţiunilor impuse Rusiei: „oamenii să nu se panicheze”.

Sancţiuni impuse Rusiei. Budăi către cei care nu primesc salarii: oamenii să nu se panicheze

Întrebat, miercuri, ce soluţii are Guvernul pentru oamenii care nu îşi mai pot primi salariile din cauza faptului că au fost îngheţate conturile mai multor companii ca urmare a sancţiunilor care au fost impuse împotriva Rusiei, Marius Budăi a răspuns: „Există discuţii cu băncile din România, pregătim în coaliţie o ordonanţă de urgenţă care va avea prevederi pentru şomajul tehnic. Am auzit începând de ieri despre această problemă, am convocat deja la Ministerul Muncii o comisie de dialog social exact pentru această problemă. Se pare că sunt soluţii şi cu siguranţă eu pentru şomajul tehnic am prins un articol în Ordonanţa de urgenţă cu anumite derogări”.

Ministrul Muncii a spus că vrea să prezinte mai întâi articolul respectiv în coaliţie.

„Cum am identificat pentru plata şomajului, cu siguranţă vor fi şi pentru salarii. Când se va termina Comisia de dialog social cu siguranţă veţi primi o informare. Există soluţii, oamenii să nu se panicheze”, a spus Budăi.

Întrebat în cât timp se va rezolva problema, ministrul Muncii a afirmat că nu ştie exact când este şedinţa de coaliţie: „Este pe ordinea de zi această ordonanţă şi eu sper dacă nu vineri, săptămâna viitoare să o avem în Guvern. De unde a venit necesitatea? Am propus coaliţiei acest articol este acest pericol de a se închide capacităţi de producţie din cauza crizei din Ucraina, Rusia şi mai nou sunt şi în Belarus anumite interdicţii”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
budăi,
salarii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.