Samsung vrea să lanseze un smartphone cu propriul sistem de operare, Tizen, în Rusia şi India

Autor: Marius Oncu Postat la 12 mai 2014 39 afişări

Samsung se pregăteşte să lanseze în Rusia şi India un smartphone bazat pe propriul sistem de operare, Tizen, au declarat surse apropiate situaţiei, decizia fiind parte a strategiei Samsung de a concura direct pe piaţa softurilor pentru dispozitive mobile cu Apple şi Google.

Grupul sud-coreean intenţionează să organizeaze în săptămânile următoare un eveniment la Moscova pentru a prezenta smartphone-ul. Lansarea din Rusia urmează să fie coordonată cu o conferinţă a dezvoltatorilor planificată de susţinătorii Tizen pentru începutul lunii iunie, la San Francisco, scrie Wall Street Journal.

De asemenea, Samsung este aproape de lansarea unui smartphone Tizen în India, a declarat una dintre surse, şi lucrează la sistemul de operare pentru a-l face compatibil şi cu televizoare. Sursa citată de cotidianul american a afirmat că nu există un calendar pentru lansarea unui televizor folosind Tizen.

Samsung nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii ale Wall Street Journal, iar Asociaţia Tizen, care supraveghează dezvoltarea sistemului de operare, a refuzat să comenteze.

Grupul sud-coreean obţine profituri de miliarde de dolari din producţia şi vânzarea de smartphone-uri, televizoare şi frigidere, dar nu are prezenţă semnificativă pe piaţa software şi a serviciilor, care definesc din ce în ce mai mult interacţiunea utilizatorului cu astfel de dispozitive.

Pentru a ajuta Tizen să câştige teren, Samsung şi Intel, companie parteneră în proiect, prezintă sistemul de operare ca pe o platformă construită pentru a conecta o gamă de dispozitive. Samsung a lansat mai multe camere digitale şi un smartwatch, Gear 2, utilizând Tizen.

Jaguar Land Rover, divizie a Tata Motors, angajează dezvoltatori Tizen pentru crearea de software şi servicii, precum hărţi şi divertisment, destinate autovehiculelor pe care le produce. Proiectul, în parteneriat cu Intel, va fi concentrat într-un nou centru de cercetare al Jaguar în SUA.

Activitatea Tizen pe piaţa smartphone este, însă, urmărită cu mai mare atenţie, notează Wall Street Journal. Samsung pare că vrea să evite o confruntare directă cu Apple şi Google pe pieţele mari, precum cea din SUA, şi preferă economiile emergente, precum Rusia şi India, unde are deja vânzări semnificative de telefoane.

Sistemul de operare Android al Google este utilizat de majoritatea smartphone-urilor produse de Samsung.

Samsung a avut dificultăţi în anii trecuţi în privinţa lansării de smartphone-uri cu programul Tizen. În 2011, grupul a anunţat că va prezenta un astfel de telefon în primul trimestru din 2012, însă lansarea nu a mai avut loc. Cel mai recent eşec a fost înregistrat în ianuarie, în ultimul moment, după ce mai mulţi operatori telecom partenri ai Samsung au renunţat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SAMSUNG,
TIZEN,
SMARTPHONE
/actualitate/samsung-vrea-sa-lanseze-un-smartphone-cu-propriul-sistem-de-operare-tizen-in-rusia-si-india-12619209
12619209
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.