Samsung prezintă oficial miercuri cel mai important gadget de la iPhone încoace

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 04 septembrie 2013 246 afişări

Samsung Electronics va prezenta miercuri primul său smartwatch şi noua versiune a smartphone-ului cu ecran mare Galaxy Note, la expoziţia de aparatură electronică de consum IFA de la Berlin, anticipează analiştii, relatează MarketWatch.

Samsung prezintă oficial miercuri cel mai important gadget de la iPhone încoace

Compania sud-coreeană urmează să prezinte Galaxy Note 3, o versiune îmbunătăţită a popularei game de smartphone-uri cu ecran mare. Versiunea anterioară a fost dezvăluită la expoziţia IFA de anul trecut, înaintea lansării pe piaţă din toamnă.

Mult mai important ar putea fi debutul primului smartwatch al Samsung, numit deja Galaxy Gear.

Un director al Samsung a confirmat săptămâna trecută existenţa dispozitivului într-un interviu acordat publicaţiei Korea Times.

El a spus că "noul dispozitiv portabil concept" Galaxy Gear va avea un ecran rigid şi rolul "să sporească şi să îmbogăţească, în multe privinţe, experienţa actuală a aparatelor smart mobile". Oficialul companiei a sugerat că produsul va avea un rol periferic, pe lângă smartphone-urile Galaxy.

Afirmaţiile sale ridică multe întrebări în legătură cu ce poate face dispozitivul. De asemenea, utilizarea termenului concept te face să te întrebi dacă Galaxy Gear va fi introdus pe piaţă în acest an.

Smartwatch-urile actuale sunt fie aparate adaptate pentru fitness, cum este Nike FuelBand, fie oferă unele funcţii de alertă legate de smartphone-uri, precum mesajele primite.

"Ceea ce poate face Samsung este să integreze dispozitivul cu un telefon, iar acesta este un lucru important, pentru că este ceea ce deranjează utilizatorii produselor actuale", a declarat Sarah Rotman Epps, analist la Forrester.

Actuala piaţă a aşa-numitelor aparate smartwatch este încă mică, cu toate că Sony şi Nike au introdus deja astfel de produse.

Apple ar lucra, potrivit analiştilor, la dezvoltarea unui iWatch, dar nu este aşteptată o lansare în acest an.

Epps a arătat că este neclar care ar fi intenţiile Samsung pentru smartwatch şi nici piaţa potenţială.

"Ceasurile sunt în declin, iar aparatele smartwatch au existat în ultimul deceniu sub o formă sau alta, fără să atragă un interes prea mare. Fie Samsung acţionează la timpul potrivit, fie smartwatch-urile sunt un produs sci-fi care nu îşi are locul pe piaţa reală", a spus Epps.

Noul Galaxy Note 3 este un pariu mai puţin riscant pentru companie. Samsung a lansat primul smartphone cu ecran mare la sfârşitul lui 2011, iar anul trecut Galaxy Note 2.

Versiunea din acest an va avea un ecran mai mare, de 5,7 inci, comparativ cu 5,5 inci în cazul Galaxy Note 2, potrivit informaţiilor apărute pe blogurile de specialitate. Totodată, ar putea avea un chipset mai puternic şi o baterie cu capacitate mai mare.

Cererea pentru smartphone-urile cu ecrane mari a crescut constant. IDC estimează că aparatele cu ecrane de minim 5 inci au reprezentat circa 14% din vânzările mondiale de smartphone-uri în primul semestru, faţă de aproximativ 3% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Circa 22% din vânzările totale de smartphone-uri ale Samsung din trimestrul al doilea au fost de telefoane de această mărime, potrivit datelor Kantar Worldpanel ComTech.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SAMSUNG,
PRODUSE,
/actualitate/samsung-prezinta-oficial-miercuri-cel-mai-important-gadget-de-la-iphone-incoace-11291238
11291238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.