Samsung a încheiat 2012 cu un profit record de 8,3 mld. Dolari

Autor: Anca Barbulescu Postat la 08 ianuarie 2013 13 afişări

Samsung Electronics, cel mai mare producător de televizoare şi telefoane mobile din lune, a încheiat ultimele trei luni din 2012 cu un profit record de 8.800 de miliarde de woni, echivalentul a 8,3 de miliarde de dolari pe fondul vânzărilor explozive de smartphone-uri, estimează analiştii pe baza rezultatelor financiare preliminare prezentate de companie.

Întreg anul 2012 a fost unul foarte bun pentru compania sud-coreeană. Samsung a raportat un record şi pentru trimestrul al treilea al anului (perioada iulie-septembrie), când profitul înregistrat s-a cifrat la 7,5 de miliarde de dolari.

Veniturile Samsung în ultimele trei luni ale anului trecut au fost de 52,6 de miliarde de dolari, în creştere cu 18% comparativ cu perioada similară a anului precedent pe fondul vânzărilor foarte bune de smartphone-uri precum Galaxy S III şi Galaxy Note II. În total, compania a vândut 62 de milioane de telefoane inteligente în ultimul trimestru din 2013, peste vânzările de iPhone estimate de analiştii sud-coreeni la 45 de milioane de unităţi în acelaşi interval de timp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Samsung,
profit,
record
/actualitate/samsung-a-incheiat-2012-cu-un-profit-record-de-8-3-mld-dolari-10438427
10438427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.