Samsung a dezamăgit cu 400 mil. euro piaţa, la raportarea profitului

Autor: Vlad Popescu Postat la 05 iulie 2013 46 afişări

Profitul operaţional al Samsung Electronics a crescut cu 46% în trimestrul al doilea, la 8,3 miliarde de dolari, rezultatul fiind sub estimările analiştilor, din cauza vânzărilor sub aşteptări ale smartphone-ului Galaxy S4, potrivit Bloomberg.

Samsung a dezamăgit cu 400 mil. euro piaţa, la raportarea profitului

Astfel, profitul operaţional al Samsung a coborât la 9.500 miliarde woni sud-coreeni (8,3 miliarde de dolari), de la 6.500 miliarde woni în perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit rezultatelor preliminare prezentate vineri de grupul sud-coreean. Media estimărilor analiştilor contactaţi de Bloomberg indica un profit operaţional de 10.000 miliarde woni (8,7 miliarde de dolari). Galaxy S4 a fost lansat în aprilie şi a înregistrat vânzări solide, care însă au dezamăgit aşteptările analiştilor. Acţiunle Samsung au scăzut cu 13% în luna iunie, după ce 15 analişti au redus estimările privind profitul companiei din cauza temerilor că piaţa smartphone-urilor premium se apropie de saturaţie. Vânzările Samsung au crescut în trimestrul al doilea cu 20%, la 57.000 miliarde woni (50 miliarde de dolari), uşor sub estimările analiştilor. Acţiunile companiei, care reprezintă 19% din capitalizarea indicelui Kospi al bursei de la Seul, au scăzut vineri cu aproximativ 3% şi afişează un declin de 16% de la începutul anului.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SAMSUNG,
PROFIT,
/actualitate/samsung-a-dezamagit-cu-400-mil-euro-piata-la-raportarea-profitului-11092709
11092709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.