Samaras:China să considere Grecia o poartă către Europa, investitorii vor fi trataţi cu covorul roşu

Autor: Vlad Popescu Postat la 17 mai 2013 22 afişări

Premierul Antonis Samaras a declarat că Grecia ar trebui considerată de China o poartă pentru investiţii în Europa şi a promis că investitorii străini vor fi "trataţi cu covorul roşu" pentru a contribui la revigorarea economiei elene, transmite Bloomberg.

Samaras, aflat la Beijing într-o vizită de cinci zile în China, a declarat că Grecia "este ancorată în zona euro" şi s-a arătat încrezător "într-o nouă eră a cooperării".

Jian Yaoping, secretar de stat în Ministerul Comerţului de la Beijing, a afirmat la rândul său că China va extinde investiţiile în portul Pireu. Totodată, oficialul a afirmat că investitorii chinezi sunt interesaţi de proiecte de infrastructură în UE.

"Grecia este hotărâtă să transforme criza într-o oportunitate pentru un nou început. Combinând avantajele oferite de Grecia şi forţa de penetrare a Chinei în comerţul global, precum şi costurile competitive de producţie, putem construi un parteneriat puternic", a spus Samaras.

Premierul elen conduce o delgaţie de peste 60 de oameni de afaceri greci, inclusiv reprezentanţi ai Alpha Bank. Statul elen vrea să revină la finanţarea de pe pieţe şi caută investitori.

Fitch a îmbunătăţit marţi ratingul Greciei de la "CCC" la "B-", cu perspectivă stabilă, datorită progresului înregistrat în privinţa reducerii dezechilibrelor din economie şi scăderii deficitelor.

Toate stirile sunt pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
CHINA,
INVESTIŢII
/actualitate/samaras-china-sa-considere-grecia-o-poarta-catre-europa-investitorii-vor-fi-tratati-cu-covorul-rosu-10884006
10884006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.