Salariul mediu net a scăzut cu 8,8% în ianuarie, la 1.548 lei. În ce domenii au fost cele mai mici venituri

Postat la 07 martie 2013 11 afişări

Salariul mediu nominal net a fost de 1.548 lei în luna ianuarie, în scădere faţă de luna precedentă cu 149 lei (8,8%), iar salariul mediu brut s-a diminuat cu 8,7%, la 2.138 de lei, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Salariul mediu net a scăzut cu 8,8% în ianuarie, la 1.548 lei. În ce domenii au fost cele mai mici venituri

 Cel mai mare salariu net s-a plătit în transporturi aeriene (3.799 lei), iar cele mai mic în hoteluri şi restaurante (840 lei).

Indicele câştigului salarial real pentru luna ianuarie 2013 faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 90%.

În cursul anului se înregistrează fluctuaţii ale câştigului salarial determinate, în principal, de acordarea premiilor anuale şi a primelor de sărbători (decembrie, martie/aprilie). Acestea influenţează creşterile sau scăderile în funcţie de perioada în care sunt acordate, conducând, în cele din urmă, la estomparea fluctuaţiilor câştigului salarial lunar la nivelul întregului an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salariu,
mediu,
scadere,
domenii,
venituri
/actualitate/salariul-mediu-net-a-scazut-cu-8-8-in-ianuarie-la-1-548-lei-in-ce-domenii-au-fost-cele-mai-mici-venituri-10652152
10652152
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.