Salariul mediu a scăzut în ianuarie cu 135 lei faţă de luna anterioară. Care sunt domeniile cu cele mai mari scăderi

Postat la 07 martie 2014 28 afişări

Câştigul salarial mediu net a scăzut în ianuarie cu 7,7% (135 lei) faţă de luna anterioară, la 1.625 lei, ca urmare a primelor acordate în decembrie, dar şi încasărilor mici sau angajărilor pe bani mai puţini, cele mai mari reduceri înregistrându-se în industria calculatoarelor, farma şi imobiliare.

Salariul mediu a scăzut în ianuarie cu 135 lei faţă de luna anterioară. Care sunt domeniile cu cele mai mari scăderi

 Comparativ cu ianuarie 2013, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 5%.

"În luna ianuarie 2014, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mic decât în luna precedentă ca urmare a acordării în luna decembrie 2013 a primelor ocazionale (inclusiv pentru sărbători, sfârşitul de an şi pentru performanţe), plăţii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete cadou şi tichete de masă). De asemenea, câştigurile salariale medii nete din luna ianuarie au fost mai mici comparativ cu luna precedentă ca urmare a nerealizărilor de producţii ori încasărilor mai mici (funcţie de contracte) sau a angajarilor de personal cu câştiguri salariale mici", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/salariul-mediu-a-scazut-in-ianuarie-cu-135-lei-fata-de-luna-anterioara-care-sunt-domeniile-cu-cele-mai-mari-scaderi-12215895
12215895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.