Salariul mediu a crescut în noiembrie cu 1,5%, la 1.575 lei. În ce domenii au fost cele mai mari creşteri

Postat la 11 ianuarie 2013 48 afişări

Câştigul salarial mediu net a crescut în noiembrie 2012, faţă de luna anterioară, cu 23 lei, sau 1,5%, la 1.575 lei, cele mai mari valori înregistrându-se în transporturi aeriene (4.140 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (846 lei), potrivit datelor anunţate vineri de INS.

"În luna noiembrie 2012, în majoritatea activităţilor din sectorul economic nivelul câştigului salarial mediu net a înregistrat uşoare creşteri faţă de luna octombrie 2012 ca urmare a acordării de prime (inclusiv premii ocazionale), sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masă) sau a realizării de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte)", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai mari creşteri au fost de 21,6%, în activităţi auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activităţi de asigurare şi fonduri de pensii), de 7% - 9% în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută (cu excepţia mobilei; fabricarea articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite), respectiv de 4% - 7% în fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente n.c.a., silvicultură şi exploatare forestieră (inclusiv pescuit şi acvacultură), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, transporturi aeriene, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Salariu,
domenii,
INS
/actualitate/salariul-mediu-a-crescut-in-noiembrie-cu-1-5-la-1-575-lei-in-ce-domenii-au-fost-cele-mai-mari-cresteri-10452563
10452563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.