Salariile romanilor in iulie: in industrie, cresteri de 11%, la bugetari, taieri de 20%

Postat la 07 septembrie 2010 12 afişări

Primele semne de revenire a industriei incep sa se simta si in buzunarele angajatilor din acest sector. Ei sunt singurii "norocosi" care in iulie au primit salarii cu pana la 11,4% mai mari fata de iunie, in timp ce, la nivel national, castigul salarial mediu net a scazut cu 4,7%, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Cauza pentru scaderea salariului "statistic" este taierea cu 25% a lefurilor bugetarilor incepand cu 1 iulie.

De departe, metalurgia conduce topul cresterilor salariale din iulie, cu un plus de 11,4% fata de luna precedenta. Vasile Parpala, directorul executiv al Federatiei Patronale Metalurgia, membru al Confederatiei Patronale din Industrie, Agricultura, Constructii si Servicii din Romania, spune ca salariile mai mari ale angajatilor sunt consecinta unei productii industriale mai mari. In iunie, datele statistice arata ca intreaga industrie a mers mai bine.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
salarizare,
bugetari,
majorare,
salarii,
romani
/actualitate/salariile-romanilor-in-iulie-in-industrie-cresteri-de-11-la-bugetari-taieri-de-20-7131208
7131208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.