Să ne scoată odată din UE!

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 iulie 2012 33 afişări

Frenezia celor care îşi imaginează pe forumuri ce bine ar fi ca România să fie scoasă din UE, să fugă investitorii, leul să se prăbuşească, economia să se sufoce etc. doar pentru ca USL să se compromită electoral şi-a găsit şi un purtător oficial de stindard.

Adriean Videanu, şeful PDL Bucureşti, a ales strategia profeţiilor care se autoîmplinesc dacă sunt repetate suficient de tare. În speţă, a insistat să explice că "dacă România rupe acordul cu FMI, în toamnă nu se vor mai da pensiile, salariile, iar cursul euro poate exploda", deşi nici România, nici FMI n-au nicio intenţie să rupă acordul, iar acest lucru, spre binele României, este unul dintre puţinele lucruri rămase certe la ora actuală, în ciuda agitaţiei politice.

Videanu a auzit şi obişnuita declaraţie trimestrială a patronatului Rompan despre posibilele scumpiri ale pâinii în perioada următoare şi a sărit s-o amplifice, vorbind de "riscul ca pâinea şi produsele alimentare să se scumpească semnificativ" dacă USL nu alocă bani de la buget pentru sistemul de irigaţii şi remedierea dezastrului de la SNIF. Până acum, niciun politician, cu excepţia ministrului PDL Valeriu Tabără, criticat ulterior de BNR pentru iresponsabilitate, nu şi-a permis vreodată să preia declaraţii care prezic viitoare scumpiri de produse, din simplul motiv că ele încurajează direct majorarea aşteptărilor de inflaţie.

Interesant e că fruntaşul PDL a fost la fel de indiferent faţă de perspectiva creşterii inflaţiei şi pe vremea guvernului Boc, deşi din cu totul alte raţiuni politice pe atunci. În toamna lui 2010, când aveam cea mai mare inflaţie din UE, de 7,9%, acelaşi Videanu, fost ministru al economiei, susţinea că "nu e un capăt de ţară" dacă gazele şi energia termică se scumpesc cu 5-6%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sa-ne-scoata-odata-din-ue-9864452
9864452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.