S&P va coborî ratingurile a cinci ţări europene dacă zona euro va reveni în recesiune

Postat la 21 octombrie 2011 14 afişări

Standard & Poor's (S&P) va coborî ratingurile de credit a cinci ţări europene, printre care şi Franţa, cu una sau două trepte, dacă zona euro va reveni în recesiune şi costurile la care se împrumută guvernele vor creşte, se arată într-un raport al agenţiei.

Raportul evaluează capacitatea Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional să sprijine zona euro în două posibile scenarii - o recesiune în formă de "W" şi o recesiune caracterizată de creşterea puternică a dobânzilor. "Ratingurile de ţară ale Franţei, Spaniei, Italiei, Irlandei şi Portugaliei vor fi probabil coborâte cu una sau două trepte în ambele scenarii", se spune în raport. Cel mai pesimist scenariu analizat de S&P ar impune recapitalizarea băncilor din Spania, Italia şi Portugalia, notează S&P, adăugând că mecanismele actuale de sprijin din Europa ar putea fi insuficiente dacă situaţia se va agrava dincolo de aşteptări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
s&p,
zona euro,
rating,
impact
/actualitate/s-p-va-cobori-ratingurile-a-cinci-tari-europene-daca-zona-euro-va-reveni-in-recesiune-8889131
8889131
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.