S&P: Statele bogate ar putea fi retrogradate în următorii ani din cauza îmbătrânirii populaţiei

Postat la 31 ianuarie 2012 18 afişări

Standard & Poor's a avertizat marţi că ar putea retrograda "mai multe state cu rating foarte ridicat" din rândul G20 dacă guvernele nu vor implementa, până în 2015, reforme de atenuare a creşterii cheltuielilor din sistemele publice de sănătate şi alte costuri induse de îmbătrânirea populaţiei.

Mai multe state dezvoltate din Europa, precum şi Japonia şi Statele Unite, vor suferi în următorii 40 de ani cele mai importante deteriorări ale finanţelor publice din cauza îmbătrânirii populaţiei, se arată într-un raport al S&P, preluat de Reuters. "Creşterea persistentă a cheltuielilor din sistemele de sănătate va exercita presiuni severe asupra finanţelor publice în următoarele decenii. Dacă guvernele nu vor modifica sistemele de protecţie socială, acestea vor deveni probabil nesustenabile", consideră S&P. În absenţa reformelor, S&P ar putea începe din 2015 să coboare ratingurile marilor economii ale lumii din cauza costurilor induse de îmbătrânirea populaţiei, trend care ar putea conduce, din 2020, la o creştere a numărului de ţări cu rating "junk", potrivit studiului prezentat de agenţie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
s&p,
imbatranire
/actualitate/s-p-statele-bogate-ar-putea-fi-retrogradate-in-urmatorii-ani-din-cauza-imbatranirii-populatiei-9192582
9192582
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.