S&P: O noua criza financiara globala ar afecta Asia mai sever decat cea de acum trei ani

Postat la 08 august 2011 11 afişări

O noua criza financiara globala ar afecta Asia mai sever decat cea de acum trei ani, indeosebi tarile expuse puternic pe pietele internationale sau care isi "repara" inca bugetele in urma turbulentelor din 2008-2009, potrivit unui comunicat transmis luni de Standard & Poor's si preluat de Reuters.

Agentia de rating a aratat ca nu anticipeaza o "reluare" a crizei financiare care a prabusit acum trei ani pietele financiare si a aruncat economia globala in cea mai severa recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Compania a avertizat ca, in cazul declansarii unei noi crize financiare, Asia va fi lovita de mai multe retrogradari de ratinguri de tara.

"Daca va veni o noua franare, va crea un impact mai adanc si mai prelungit decat ultima. Implicatiile pentru ratingurile de credit din regiunea Asia-Pacific vor fi probabil mai negative decat anterior si va urma un numar mare de decizii negative de rating", se spune in comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
S&P,
criza,
Asia
/actualitate/s-p-o-noua-criza-financiara-globala-ar-afecta-asia-mai-sever-decat-cea-de-acum-trei-ani-8584573
8584573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.