S&P: Liderii europeni sunt dezbinaţi şi mereu cu un pas în urma crizei, dar BCE a acţionat bine

Postat la 16 ianuarie 2012 13 afişări

Liderii europeni sunt dezbinaţi şi mereu cu un pas în urma crizei datoriilor de stat, însă BCE a acţionat decisiv pentru stabilizarea pieţelor de credit şi are un rol "constructiv", a afirmat un director al agenţiei Standard & Poor's (S&P), comentând retrogradările anunţate vineri pentru zona euro.

Acţiunile anticriză ale politicienilor europeni nu au ţinut pasul cu riscurile, a declarat Moritz Kraemer, director S&P pentru ratinguri suverane din Europa, citat de Bloomberg. Pactul fiscal convenit în decembrie la iniţiativa cancelarului german Angela Merkel şi preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, principalul instrument al planului anticriză al zonei euro, nu este o realizare semnificativã, consideră reprezentantul S&P.

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
S&P,
bce,
actiuni,
europa,
lideri
/actualitate/s-p-liderii-europeni-sunt-dezbinati-si-mereu-cu-un-pas-in-urma-crizei-dar-bce-a-actionat-bine-9149076
9149076
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.