S&P isi justifica decizia in cazul SUA: “Era de datoria agentiei sa reduca ratingul Americii”

Postat la 06 august 2011 10 afişări

Seful diviziei de ratinguri de tara a Standard&Poor’s (S&P), David Beers, a declarat ca "era de datoria" agentiei sa reduca ratingul de top triplu-A al SUA, la AA+, o decizie controversata pentru care S&P a fost criticata atat de administratia de la Washington, cat si de unii analisti financiari.

"Ne luam foarte in serios responsabilitatile si daca la sfarsitul analizei noastre comitetul trage concluzia ca un rating nu este acolo unde consideram ca ar trebui sa fie este de datoria noastra sa luam aceasta decizie", a afirmat Beers intr-un interviu pentru Reuters, preluat de Mediafax.

S&P a redus ratingul SUA, de la AAA la AA+, manifestand temeri privind deficitul bugetar si datoria de stat. Decizia ar putea creste costurile de imprumut pentru guvernul american, companii si consumatori.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
S&P,
justitie,
datorie
/actualitate/s-p-isi-justifica-decizia-in-cazul-sua-era-de-datoria-agentiei-sa-reduca-ratingul-americii-8577492
8577492
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.