S&P consideră că retrogradarea ratingului SUA nu este motivul pentru care au scăzut bursele

Postat la 27 august 2011 18 afişări

Standard & Poor's (S&P) consideră că decizia de a retrograda în premieră ratingul Statelor Unite de la AAA, la AA+, nu este motivul care a declanşat cele patru săptămâni de scădere puternică a burselor, avertizând că ţările dezvoltate trebuie să-şi rezolve problema datoriilor.

S&P a redus pe 5 august ratingul SUA, în timp ce bursele erau deja în scădere din cauza crizei datoriilor de stat din Europa şi temerilor privind posibilitatea unei noi runde de recesiune în Statele Unite. "Din punctul nostru de vedere, este o suprasimplificare să spui că s-a întâmplat din cauza retrogradării decise de S&P", a declarat şeful diviziei de ratinguri de ţară a S&P, David Beers, principalul oficial al companiei din spatele deciziei de a reduce ratingul SUA. Beers se referă la criticile dure aduse S&P, potrivit cărora decizia agenţiei a cauzat căderea burselor. Indicele MSCI al burselor din întreaga lume a căzut cu peste 17% de la maximul atins în luna mai, după ce investitorii şi-au pierdut încrederea în capacitatea politicienilor din ţările dezvoltate de a rezolva problema munţilor de datorii acumulate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
rating,
s&p,
rating,
evaluare
/actualitate/s-p-considera-ca-retrogradarea-ratingului-sua-nu-este-motivul-pentru-care-au-scazut-bursele-8658614
8658614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.