S&P a transmis din greşeală un mesaj care sugera că Franţa a fost retrogradată

Postat la 11 noiembrie 2011 11 afişări

Standard & Poor's (S&P) a transmis, joi, din greşeală un mesaj către abonaţii unui serviciu al companiei în care sugera că ratingul "AAA" al Franţei a fost revizuit în scădere, eroare care a dus pentru puţin timp la scăderea acţiunilor pe piaţa americană.

S&P şi-a recunoscut ulterior greşeala şi a reconfirmat calificativul Franţei la "AAA", cu perspectivă stabilă, potrivit Bloomberg. "Din cauza unei erori tehnice, a fost trimis automat un mesaj astăzi (joi, n.r.) către abonaţii serviciului Global Credit Portal al S&P, în care se sugera că ratingul Franţei a fost schimbat. Calificativul Franţei rămâne la «AAA/A-1», cu perspectivă stabilă, iar acest incident nu este legat de nicio acţiune de evaluare aflată în desfăşurare. Investigăm cauza erorii", potrivit unui comunicat al agenţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
s&p,
franta,
retrogradare
/actualitate/s-p-a-transmis-din-greseala-un-mesaj-care-sugera-ca-franta-a-fost-retrogradata-8961264
8961264
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.