S&P a confirmat ratingul României la BB+/B, dar a redus la acelaşi nivel ratingul datoriilor în lei

Postat la 30 noiembrie 2011 9 afişări

Standard&Poor’s (S&P) a confirmat marţi ratingul suveran al României la nivelul "BB+/B", cu perspectivă stabilă, dar l-a redus cu o treaptă pe cel pentru datoriile în lei pe termen lung şi scurt, în categoria "junk", nerecomandată investitorilor, pentru a-l aduce la nivelul calificativului de ţară.

Măsura de a aduce ratingul datoriilor în lei la nivelul celui pentru datoriile în valută reflectă revizuirea metodologiei S&P pentru ratingurile suverane, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. În conformitate cu această metodologie, diferenţa dintre ratingurile datoriilor în valută şi cele pentru creditele în monedă locală scade pentru majoritatea ţărilor evaluate de S&P. Agenţia ia aceste măsuri considerând că guvernele au un interes mai mic pentru diferenţierea datoriilor în valută şi în lei, în eventualitatea unei restructurări a datoriilor, având în vedere globalizarea tot mai mare a pieţelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
s&p,
romania,
rating,
impact,
datorii
/actualitate/s-p-a-confirmat-ratingul-romaniei-la-bb-b-dar-a-redus-la-acelasi-nivel-ratingul-datoriilor-in-lei-9016986
9016986
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.