S&P a confirmat ratingul Germaniei la "AAA", cu perspectivă "stabilă"

Postat la 02 august 2012 11 afişări

Standard & Poor's (S&P) a confirmat prespectiva "stabilă" a ratingului de top "AAA" al Germaniei, la puţin peste o săptămână după ce Moody's a atribuit guvernului de la Berlin perspectivă "negativă", avertizând că ar putea coborî calificativul din cauza crizei din zona euro, transmite Bloomberg.

Ratingul pe termen lung al Germaniei a fost menţinut la "AAA", cu perspectivă stabilă, potrivit unui comunicat transmis joi de S&P. "În opinia noastră, Germania are o economie foarte diversificată şi competitivă şi a demonstrat că poate absorbi şocuri economice şi financiare puternice. Perspectiva ratingului pe termen lung rămâne stabilă, reflectând aprecierea noastră că finanţele publice şi balanţa externă solidă vor continua să reziste potenţialelor şocuri financiare şi economice", se spune în comunicat. Germania este cel mai mare contributor la împrumuturile acordate statelor de la "periferia" zonei euro şi la fondurile de urgenţă create în Europa în încercarea de a rezolva criza datoriilor de stat.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
s&p,
germania,
rating
/actualitate/s-p-a-confirmat-ratingul-germaniei-la-aaa-cu-perspectiva-stabila-9916148
9916148
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.