S-a născut cetăţeanul cu numărul şapte miliarde. Cine este bebeluşul pe care toată lumea îl aştepta?

Autor: Ana Raduta Postat la 31 octombrie 2011 25 afişări

În această dimineaţă a fost declarat cetăţeanul numărul şapte miliarde al lumii. Este vorba despre o fetiţă născută în India, potrivit grupului pentru drepturile copilului, Plan International.

Micuţa Nargis s-a năcut în această dimineaţă, la ora locală 7.25, într-un sat din statul indian Pradesh Uttar, potrivit BBC. Plan International spune că Nargis a fost declarată în mod simbolic ca fiind cetăţeanul cu numărul şapte miliarde din lume, întrucât nu poate fi stabilit cu exactitate care anume este bebeluşul care va face trecerea de la un miliard la altul.

Naţiunile Unite au estimat că astăzi va avea loc naşterea în urma căreia lumea va ajunge la şapte miliarde de locuitori. Tot astăzi şi filipinezii au raportat acelaşi eveniment, după ce o fetiţă, considerată, de asemenea, cetăţeanul cu numărul şapte miliarde, s-a născut într-un spital din Manila.

La fiecare minut, 51 de bebeluşi se nasc în India, iar 11 se nasc în cel mai populat stat indian - Uttar Pardesh. Părinţii lui Nargis se numesc Vinita şi Ajay, sunt fermieri şi locuiesc într-un sat numit Mall, la aproape 30 de kilometri de capitala statului Uttar Pardesh, Lucknow.

Nargis a fost aleasă să reprezinte cetăţeanul cu numărul şapte miliarde în mod simbolic, întrucât India este ţara cu cel mai mare număr femei care avortează fetuşi de sex femeiesc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
şapte miliarde,
bebeluşul
/actualitate/s-a-nascut-cetateanul-cu-numarul-sapte-miliarde-cine-este-bebelusul-pe-care-toata-lumea-il-astepta-8920821
8920821
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.