Ruşii, nemulţumiţi de intenţiile UE de a taxa tranzitul gazelor

Postat la 22 aprilie 2013 52 afişări

Colaborarea în domeniul gazelor naturale dintre Rusia şi România merge „normal“, dar ar putea apărea probleme din cauza reglementărilor europene, a declarat la Bucureşti preşedintele Agenţiei Federale Rossotrudnicestvo din Rusia, Konstantin Kosaciov, într-o conferinţă de presă.

Colaborarea în domeniul gazelor naturale dintre Rusia şi România merge „normal“, dar ar putea apărea probleme din cauza reglementărilor europene, a declarat la Bucureşti preşedintele Agenţiei Federale Rossotrudnicestvo din Rusia, Konstantin Kosaciov, într-o conferinţă de presă. Federaţia Rusă tranzitează gaze naturale pe teritoriul României de 37 de ani.

Gazele ruseşti intră „n România pe la Isaccea (judeţul Tulcea) şi ies din ţară prin localitatea Negru Vodă (Constanţa) spre Bulgaria şi alte ţări de pe culoarul balcanic. Pentru tranzitul gazelor Rusia plăteşte României o taxă.

Comisia Europeană nu recunoaşte noţiunea de „tranzit“ şi vrea să impună un nou mod de calcul al tarifelor pentru tranzitul gazelor, care ar avea ca efect creşterea costurilor pentru grupul rus Gazprom, potrivit oficialului rus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
gaze,
rusi,
uniunea europeana,
taxa
/actualitate/rusii-nemultumiti-de-intentiile-ue-de-a-taxa-tranzitul-gazelor-10780662
10780662
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.