Ruşii dau în judecată Apple după ce serviciul de plată a fost retras din Rusia

Autor: Mediafax Postat la 29 aprilie 2022 165 afişări

Ruşii dau în judecată Apple după ce serviciul de plată a fost retras din Rusia

O firmă de avocatură din Rusia a anunţat vineri că a intentat un proces împotriva gigantului tehnologic american Apple. Ruşii solicită despăgubiri de 1,28 milioane de dolari pentru consumatorii afectaţi de retragerea serviciului de plată Apple din Rusia.

Firma de avocatură Chernyshov, Lukoyanov & Partners a declarat că Apple a încălcat drepturile consumatorilor ruşi după ce compania a restricţionat utilizarea serviciului său integrat Apple Pay la 1 martie, ca răspuns la trimiterea de trupe de către Moscova în Ucraina, anunţă Reuters.

Prin acţiunea în justiţie, care a fost depusă la un tribunal din Moscova, se solicită daune de 90 de milioane de ruble, care, potrivit avocaţilor, includ despăgubiri pentru „daunele morale" cauzate cetăţenilor.

De asemenea, firma de avocatură doreşte ca Apple să reia funcţionarea serviciilor Apple Pay pentru utilizatorii ruşi.

Cifra totală ar putea creşte, deoarece firma de avocatură invită în continuare mai mulţi reclamanţi să se alăture procesului.

Partenerul principal Konstantin Lukoyanov a declarat că pretenţiile vizează compania mamă.

„Prin urmare, pretenţiile din procesul nostru sunt îndreptate în primul rând către compania-mamă şi în al doilea rând către unităţile sale subsidiare", a explicat acesta într-un comunicat.

Firma de avocatură a declarat că decizia Apple de a opri serviciile Apple Pay în Rusia a redus funcţionalitatea dispozitivelor sale vândute pe piaţa locală, scăzând astfel valoarea acestora, acţiuni despre care a spus că sunt nedrepte şi discriminatorii în conformitate cu legislaţia rusă.

Aceeaşi firmă de avocatură poartă un proces similar împotriva companiei de streaming Netflix, care în luna martie şi-a suspendat serviciile în Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
rusia,
proces,
rusi,
serviciu,
plati,
retragere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.