Rusia transformă petrolul în lingouri: a cumpărat în ultimii 10 ani o cantitate de aur echivalentă cu de trei ori greutatea Statuii Libertăţii

Postat la 11 februarie 2013 22 afişări

Rusia a fost cel mai mare cumpărător de aur la nivel mondial în ultimul deceniu, absorbind 570 de tone, cu 25% mai mult decât ocupanta locului secund, China, transformând "aurul negru" în lingouri pe fondul creşterii puternice a preţurilor ambelor mărfuri.

"Cu cât o ţară are mai mult aur, cu atât va avea mai multă suveranitate dacă dolarul, euro, lira sterlină sau orice altă monedă de rezervă va suferi un cataclism", comentează pentru Bloomberg Evgeny Fedorov, parlamentar în camera inferioară din partea partidului Rusia Unită, formaţiunea politică a preşedintelui Vladimir Putin.

Astfel, Rusia a cumpărat în ultimii 10 ani o cantitate de aur echivalentă cu de trei ori greutatea Statuii Libertăţii.

Aurul, râvnit de liderii Rusiei de la ţarul Nicolae al II-lea până la Vladimir Lenin, s-a scumpit de aproape 5 ori în ultimul deceniu. Băncile centrale ale economiilor dezvoltate au tipărit bani pentru a încerca să-şi ferească economiile de efectele crizei financiare globale, astfel că investitorii au căutat să renunţe la deţinerile în dolari şi euro în favoarea unor active mai sigure, precum aurul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rusia,
petrol,
aur
/actualitate/rusia-transforma-petrolul-in-lingouri-a-cumparat-in-ultimii-10-ani-o-cantitate-de-aur-echivalenta-cu-de-trei-ori-greutatea-statuii-libertatii-10554842
10554842
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.