Rusia susţine că Iranul îşi va dezvolta arsenalul nuclear dacă va fi atacat

Postat la 21 martie 2012 12 afişări

Rusia a avertizat, marţi, că Iranul nu are altă opţiune decât să îşi dezvolte arsenalul nuclear dacă va fi atacat de Statele Unite sau Israel din cauza programului său nuclear.

"CIA şi alţi oficiali americani recunosc în prezent că nu dispun de nicio informaţie cu privire la intenţiile conducerii politice iraniene privind producţia de arme nucleare", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru postul de radio Kommersant FM. "Dar sunt practic sigur că această decizie va fi luată dacă Iranul face obiectul unui atac", a subliniat Lavrov. Acest interviu preînregistrat a fost dat publicităţii la scurt timp după declaraţia Ghidului Suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, că ţara sa va riposta "la acelaşi nivel" în cazul în care Statele Unite sau Israelul vor ataca.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
rusia,
iran,
nuclear,
razboi
/actualitate/rusia-sustine-ca-iranul-isi-va-dezvolta-arsenalul-nuclear-daca-va-fi-atacat-9421628
9421628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.