Rusia înregistrează "eşecuri" în cazul dronelor de fabricaţie iraniană - oficial american

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 august 2022 64 afişări

Rusia înregistrează "eşecuri" în cazul dronelor de fabricaţie iraniană - oficial american

Rusia s-a confruntat cu "numeroase eşecuri" cu dronele de fabricaţie iraniană achiziţionate de la Teheran în această lună pentru a fi folosite în războiul său cu Ucraina, potrivit unui înalt oficial al administraţiei americane, citat de Reuters.

Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că Statele Unite evaluează că Rusia a primit livrarea de vehicule aeriene fără pilot la bord (UAV) din seria Mohajer-6 şi Shahed pe parcursul mai multor zile în această lună. Oficialul a spus că este probabil ca aceasta să facă parte dintr-un plan rusesc de achiziţionare a sute de astfel de vehicule.

"Evaluăm că Rusia intenţionează să folosească aceste UAV-uri iraniene, care pot efectua atacuri aer-sol, război electronic şi ţintire, pe câmpul de luptă din Ucraina", a declarat oficialul.

În iulie, consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan a declarat reporterilor că Statele Unite deţin informaţii care arată că Iranul se pregăteşte să furnizeze Rusiei până la câteva sute de drone.

Luna trecută, administraţia Biden a publicat imagini din satelit care indică faptul că oficiali ruşi au vizitat aerodromul Kashan pe 8 iunie şi 5 iulie pentru a vedea dronele iraniene.

Ministrul iranian de externe, Hossein-Amir Abdollahian, a declarat luna trecută că Teheranul are "diverse tipuri de colaborare cu Rusia, inclusiv în sectorul apărării".

Luni, Ucraina a declarat că a străpuns liniile inamice în mai multe locuri din apropierea oraşului Herson, în sudul ţării, în timp ce a pus presiune pe o nouă campanie de recucerire a teritoriului. Moscova a declarat că contraofensiva Kievului a eşuat în timp ce Rusia a bombardat oraşul portuar Mykolaiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
drone,
razboi,
american

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.