Rusia evită din nou intrarea în incapacitate de plată, după ce a plătit restanţele avute la creditorii internaţionali

Autor: Ştefan Stan Postat la 03 mai 2022 117 afişări

Rusia evită din nou intrarea în incapacitate de plată, după ce a plătit restanţele avute la creditorii internaţionali

Rusia a reuşit din nou să evite la limită intrarea în incapacitate de plată, după ce plăţile restante pentru două dintre euro-obligaţiunile sale suverane au fost trimise unora dintre creditorii săi, scrie Reuters.

Rusia făcuse ceea ce părea a fi o întoarcere de ultimă oră pentru a evita intrarea în incapacitate de plată a obligaţiunilor, după ce Ministerul de Finanţe a anunţat vineri că a plătit aproape 650 de milioane de dolari pe care îi datora sub formă de cupoane şi principal deţinătorilor de obligaţiuni înainte de expirarea perioadei de graţie la 4 mai.

Un oficial american de rang înalt a confirmat că Moscova a efectuat plata fără a utiliza rezervele îngheţate în Statele Unite, adăugând că originea exactă a fondurilor nu este clară. 

Sursa, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că fondurile au fost transferate luni către unii deţinători de obligaţiuni.

Obligaţiunile internaţionale ale Rusiei, în valoare de 40 de miliarde de dolari, au devenit punctul central al unui conflict financiar între capitalele occidentale, care au impus sancţiuni radicale ţării din cauza războiului din Ucraina, şi Moscova, care a introdus măsuri de contracarare.

Restricţiile au complicat plăţile datoriilor la obligaţiunile suverane şi corporative, o serie de corporaţii şi entităţi de stat, precum Căile Ferate Ruse, nereuşind să transfere fonduri la timp. 

Plăţile scadente pe 4 aprilie acoperă o obligaţiune care a ajuns la scadenţă în acea zi, precum şi plăţile de dobândă pentru una scadentă în 2024.

Atenţia se îndreaptă acum către plăţile viitoare, Rusia urmând să plătească pe 27 mai cupoane pentru o obligaţiune în dolari emisă în 2016 şi o obligaţiune în euro emisă în 2021.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
obligatiuni,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.