Rusia cere garantii juridice de la SUA privind amplasarea scutului antiracheta in Romania

Postat la 04 mai 2011 15 afişări

Rusia a cerut marti garantii juridice din partea Statelor Unite, referitor la acordul incheiat cu Romania pentru a gazdui elemente ale scutului antiracheta american la o baza militara romaneasca, a anuntat marti Ministerul rus al Afacerilor Externe.

"In aceasta situatie, este si mai necesar sa primim garantii juridice din partea Statelor Unite, asupra faptului ca sistemul antiracheta care urmeaza sa fie amplasat in Europa nu este indreptat impotriva fortelor strategice nucleare ruse", a anuntat Ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de agentiile de presa rusesti. "Trebuie rezolvata rapid aceasta problema. In plus, suntem convinsi de necesitatea de a ne pune de acord asupra conceptiei si arhitecturii scutului antiracheta european, inclusiv din punct de vedere al impactului sau asupra securitatii regionale si mondiale", a adaugat ministerul. Bucurestiul si Washingtonul au mai facut marti un pas spre viitorul scut antiracheta alegand sa amplaseze interceptori la o baza din sudul Romaniei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scut,
garantii,
rusia,
sua,
antiracheta,
deveselu
/actualitate/rusia-cere-garantii-juridice-de-la-sua-privind-amplasarea-scutului-antiracheta-in-romania-8224283
8224283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.