Rusia ar prefera ca statul cipriot să iasă din zona euro

Autor: Ioana Nita Postat la 25 martie 2013 13 afişări

Rusia ar prefera ca statul cipriot să iasă din zona euro, dar să rămână membru al Uniunii Europene, a declarat eurodeputatul german de origine greacă Jorgo Hatzimarkakis, citat de publicaţia Kathimerini.

Rusia ar prefera ca statul cipriot să iasă din zona euro

Rusia ar prefera ca statul cipriot să iasă din zona euro, dar să rămână membru al Uniunii Europene, a declarat eurodeputatul german de origine greacă Jorgo Chatzimarkakis, citat de publicaţia Kathimerini. „Planul alternativ al Ciprului era un plan doar pe jumătate, care se baza pe ajutorul de la Moscova. Oricum Rusia preferă ca acest stat să nu facă parte din zona euro, dar să facă în continuare parte din Uniunea Europeană“, a spus Chatzimarkakis. Ministrul de finanţe cipriot Michalis Sarris s-a întors vineri de la Moscova după o săptămână în care a încercat să convingă autorităţile din Rusia să ajute Cipru prin intermediul unui nou împrumut de stat sau măcar prin extinderea scadenţei împru­mutului de 2,5 miliarde euro acordat în 2011. Însă eforturile lui Sarris nu au dat rezultate, cele două părţi neajungând la niciun acord. Ciprioţii au venit înarmaţi cu oferte de vânzare a băncilor şi chiar de concesionare a zăcămintelor de gaze naturale, dar Moscova nu s-a lăsat impresionată.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cipru,
rusia,
Jorgo Hatzimarkakis
/actualitate/rusia-ar-prefera-ca-statul-cipriot-sa-iasa-din-zona-euro-10689363
10689363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.