Rusia ameninţă din nou Finlanda

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 13 mai 2022 108 afişări

Rusia ameninţă din nou Finlanda

Rusia a încercat din nou să avertizeze Finlanda cu privire la consecinţele aderării la NATO, pe măsură ce statul din nordul Europei se apropie din ce în ce mai mult de momentul intrării în alianţă, scrie Business Insider.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat joi că aderarea Finlandei este cu siguranţă o ameninţare pentru Rusia, a informat The Guardian.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat joi că „Rusia va fi obligată să ia măsuri aspre, atât de natură tehnico-militară, cât şi de altă natură, pentru a opri ameninţările la adresa securităţii sale naţionale care continuă să apară în ultima perioadă”.

Comentariile Rusiei vin după ce preşedintele şi prim-ministrul Finlandei au declarat joi că doresc ca ţara lor să adere la NATO cât mai curând posibil.

De asemenea, este de aşteptat ca Suedia să depună la rândul ei cât mai curând cererea de aderare la alinţă.

Creşterea sprijinului public şi politic pentru aderarea la NATO în ambele ţări a fost determinată de invazia Ucrainei de către Rusia.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că Finlanda va fi primită cât se poate de rapid în alianţă.

„În cazul în care Finlanda decide să aplice, ei vor fi primiţi cu căldură în NATO, procesul de aderare fiind lin şi rapid”, a declarat Stoltenberg, potrivit BBC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finlanda,
rusia,
aderare,
nato,
amenintare,
natura,
atragere,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.