Roubini: Economia Chinei va încetini semnificativ în acest an

Postat la 23 ianuarie 2012 7 afişări

Economia Chinei va încetini semnificativ în acest an, ceea ce va duce la reducerea dobânzilor şi la atenuarea restricţiilor referitoare la creditare, potrivit economistului american Nouriel Roubini, care a în 2008 a prezis criza financiară mondială.

"În acest an va avea loc o încetinire semnificativă a creşterii economice. Piaţa imobiliară încetineşte, ca şi creşterea exporturilor. Dacă nu fac ceva, stimulente monetare şi de creditare, există riscul ca avansul să încetinească mult sub 8%", a afirmat Roubini, cofondator al companiei de consultanţă Roubini Global Economics, citat de Bloomberg. PIB-ul Chinei a crescut cu 9,2% anul trecut, cel mai lent ritm consemnat din 2002, din cauza calmării pieţei imobiliare şi a crizei datoriilor din Europa care a erodat cererea pentru exporturi.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roubini,
economie,
china
/actualitate/roubini-economia-chinei-va-incetini-semnificativ-in-acest-an-9167555
9167555
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.