Rompetrol a investit 50 milioane de dolari în Franţa

Autor: Iuliana Roibu Postat la 25 iulie 2013 102 afişări

Grupul Rompetrol, prin subsidiara sa din Franţa şi Spania – Dyneff -, a finalizat un program de investiţii de 50 de milioane de dolari. Din acest program de investiţii au făcut parte deschiderea a două benzinării (Rompetrol şi Dyneff) şi dezvoltarea, în parteneriat cu grupul Total, a unui terminal petrolier în Port la Nouvelle (Marea Mediterană).

Rompetrol a investit 50 milioane de dolari în Franţa

“Parte a Grupului Rompetrol din 2006, Dyneff continuă tradiţia antreprenorială a companiei de a crea şi a oferi clienţilor servicii şi produse inovatoare, de a fi printre principalii actori în segmentul de distribuţie carburanţi în regiunea de sud a Franţei şi un partener strategic pentru reţelele de hypermarketuri. Compania asigură prin activele sale din Franţa şi Spania cadrul necesar dezvoltării KazMunayGas (unicul acţionar al Grupului Rompetrol) în Europa de Vest, susţinând astfel obiectivul KMG de a fi până în 2020 între primele 30 de companii petroliere din lume”, declară Cătălin Dumitru, director general Dyneff Franţa şi Spania.

Noile staţii de distribuţie reprezintă două concepte diferite, staţia premium Rompetrol, care face parte din reţeaua de benzinării situate pe autostrăzi, şi cea sub brand Dyneff specifică zonelor urbane. Staţia premium Rompetrol este situată la graniţa dintre Franţa şi Spania, pe cel mai important segment de trafic din zonă (aproximativ 35.000 vehicule/zi), valoarea totală a investiţiei fiind de peste 8 milioane dolari.  Staţia urbană Dyneff este situată în zona aeroportuară din Montpellier, pe cea mai importantă rută de intrare în regiunea Languedoc – Roussillon din sudul Franţei, în urma unei investiţii de 1.17 milioane USD. Pe lângă poziţia strategică, benzinăria deţine şi prima franciză Brioche Dorée din cadrul lanţului urban de distribuţie, precum şi primul magazin Boutique du Soleil implementat în staţiile proprii.

O altă particularitate a staţiei este primul loc deţinut la vânzările de E85-Superthanol,  un biocombustibil compus până la 85% din etanol şi 15% benzină 95. Carburantul are un impact pozitiv în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a încălzirii globale.

Dyneff ocupă în prezent locul 3 pe piaţa distribuţiei de E85 în Franţa, iar la sfârşitul anului 2012 a atins o cotă de piaţă de 12% la nivel naţional cu 13 staţii de alimentare echipate pentru distribuţia de E85.

în ceea ce priveşte terminalul petrolier din Port la Nouvelle (Marea Mediterană), structura tehnică a acestuia permite importul, stocarea şi comercializarea tuturor tipurilor de carburanţi şi componente bio.

Lucrările au vizat modernizarea şi extinderea facilităţilor existente deţinute de cele două companii, fiind un terminal care deserveşte nave cu volum cuprins între 7.500 şi 35.000 de tone, precum şi camioane.  Această colaborare este bazată pe experienţa şi competenţele celor două companii în vederea creşterii volumelor vândute, menţinând în acelaşi timp eficienţa costurilor operaţionale şi logistice. Valoarea totală a investiţiei realizată până acum este de aproximativ 41 milioane USD, proiectul urmând a fi extins în următorii ani.

Dyneff este cea mai mare companie din regiunea Languedoc – Roussillon şi una din cele mai importante companii din zona de sud a Franţei. Compania livrează în fiecare an aproximativ 2,3 milioane metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distribuţie din Franţa şi Spania: retail (115 staţii), small and medium distribution (9 filiale de vânzări) şi trading şi wholesale. Compania deţine două terminale proprii în Port la Nouvelle şi este acţionară la terminalele din Marsilia şi Lyon. în afară de prezenţa din sudul Franţei, Dyneff este un trader important pe piaţa franceză şi spaniolă operând importante capacităţi de import, stocaj, distribuţie, în porturi precum Barcelona, Valencia, Bilbao, Bordeaux şi Le Havre.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rompetrol-a-investit-50-milioane-de-dolari-in-franta-11155775
11155775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.