Romanii, printre cei mai mari consumatori de alcool din Europa: doua milioane beau in exces

Postat la 23 iunie 2011 24 afişări

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de alcool din Europa, cu peste 18,5 litri pe an, fata de aproape 15 litri in UE, iar la nivel national sunt aproximativ doua milioane de persoane care consuma alcool in exces, arata Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor.

Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor (ALIAT) va deschide marti, 28 iunie, primul centru de tratament gratuit pentru persoanele dependente de alocool din Bucuresti, informeaza organizatia, intr-un comunicat de presa.

In acelasi document, ALIAT prezinta date privind consumul de alcool.

Astfel, romanii reprezinta una dintre natiunile cele mai mari consumatoare de alcool din Europa. "La noi, adultii beau mai mult de 18,5 litri de alcool pe an, in timp ce media in Uniunea Europeana se afla in jurul a 15 litri. In Romania, sunt aproximativ doua milioane de persoane care consuma alcool in exces", a precizat sursa citata.

De asemenea, potrivit ALIAT, pana la 20 la suta dintre persoanele care se adreseaza unui medic de familie si pana la 40 la suta dintre pacientii sectiilor de medicina generala si chirurgie, fara diferente semnificative intre specialitati, "au consumul de alcool la originea cererii de asistenta medicala".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consumatori,
Europa,
alcool
/actualitate/romanii-printre-cei-mai-mari-consumatori-de-alcool-din-europa-doua-milioane-beau-in-exces-8378704
8378704
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.